Achtergrond en CV

Mijn achtergrond in Persoonlijke Begeleidingcv  

 

In 1978 ben ik gestart met mijn opleiding tot Z verpleegkundige die ik in 1982 succesvol heb afgerond.
Ik heb 3 jaar lang zorg verleend als leerling verpleegkundige bij verstandelijk gehandicapten
van verschillende nivo's en leeftijden.
In die periode heb ik ook de Opleiding tot Pedagogisch Medewerkster afgerond.

Vanuit mijn avontuurlijke en nieuwsgierige geest maakte ik daarna lange reizen door verschillende continenten.

In 1984 vestigde ik me in India waar ik 34 jaar verbleef in de internationale leefgemeenschap Auroville.
Ik heb in die jaren veel mensen begeleid en bijgestaan, in hun ziek zijn en in hun sterven.
Ik leerde veel van en over mezelf, de mens, de wereld en andere culturen,
maar altijd was het mijn zorg voor mensen die mij in contact bracht met mensen die hulp behoevend waren.

Ik ben nog steeds nauw betrokken bij een project in Pondicherry India waar vrouwen, die op straat bedelden om in leven te blijven, onderdak wordt geboden. Voor deze uitgestoten vrouwen is een Bejaardentehuisje opgezet.
Zij vinden hier een liefdevolle verzorging, verpleging en een permanent onderkomen.
Zie hier de website voor meer informatie: Regaining Dignity
In oktober 2018 ben ik geremigreerd naar Nederland waar mijn natuurlijke belangstelling voor zorg
een extra dimensie vindt aan de HBO opleiding Verlies Rouw en Stervensbegeleiding.
in Juli 2020 is deze scholing aan de Utrechtse Academie voor Geesteswetenschappen afgerond.

Mijn Big herregistatie als verpleegkundige is recent geactualiseerd.

Sinds November 2019 werk ik regelmatig voor de zorg-instelling Evita, en voor stichting Saar aan Huis.


Is er een klik, wil je wat meer weten? Neem contact met me opMijn Curriculum VitaePersonalia
geboortedatum: 07.08.1960
huwelijkse staat: gehuwd
adres: van Imhoffstraat 40, 2595 SG Den Haag
mobiel: in overleg
email:
nationaliteit: Nederlandse
rijbewijs: B (in bezit van eigen vervoer)

Profiel
Empathisch, verzorgend, verantwoordelijk, vredig, warm, positief. Goed in dingen inschatten en signaleren. Inzicht en helderheid. Ik heb 34 jaar in Auroville, India gewoond. Officieel geremigreerd naar Nederland, sinds juli 2018 ingeschreven in de gemeente Den Haag. Auroville is een Internationale levensgemeenschap in Zuid India. Het heeft internationale herkenning en ondersteuning van o.a. Unesco. Ontvangt financiele ondersteuning van de Indiase regering. Het is veelal geroemd voor herbebossing, alternatieve energie projecten en vele nieuwe manieren van onderwijs.
Ook zijn er veel projecten in de dorpen voor ontwikkelingswerk. In deze omgeving werd ik ten alle tijden blootgesteld aan een veelheid van nationaliteiten, culturen, en steeds nieuwe situaties en prikkels.
Door de rijke levenservaring is er een veelzijdigheid die gemaakt heeft dat ik veel situaties met begrip, gemak en vaardigheid kan hanteren.
Aan de verzorgende kant: Ik heb een Z-verpleegkundige opleiding gevolgd en met succes afgerond. Ik heb mijn leven lang mensen om me heen verzorgd en begeleid bij hun ziek zijn en of sterven.
In India ben ik nog steeds nauw betrokken bij een project om liefdevol onderdak te verlenen aan oude, arme verstoten vrouwen.
Ook heb ik steeds mijn verpleegkundige vaardigheden kunnen bijhouden doordat tijdens mijn jaarlijks verblijf in Nederland van vaak 3 tot 4 maanden ik werkzaam kon zijn.
Omgaan met mensen: Ik heb een eigen keramiek bedrijfje opgezet en jarenlang met veel succes geleid.
Waar naast het zakelijk en praktijk gericht inzicht, het harmonieus omgaan met zowel werknemers, collega's, klanten een belangrijk aspect was.
Brede interesses: Ik heb veel gereisd, lang in het buitenland gewoond. En heb een interesse voor culturen, talen, kunst en architectuur.
Door mijn werk met keramiek is mijn gevoel voor vorm en schoonheid ontwikkeld. Ik heb met succes verschillende tentoonstellingen van mijn keramisch werk vertoond in India en Nederland
Mijn persoonlijke interesse in de Azatische Filosofie maakt dat ik me verdiept heb in levensvragen die mij inzicht en wijsheid hebben gegeven.15 Oktober 2019
Geslaagd voor het BIG herregistratie examen MBO 4. Ik ben weer bevoegd verpleegkundige.

Juni 2019
Gestart met het geven van lessen stoel-yoga op verschillende locaties. Hatha yoga aan de studio Helder Yoga in Scheveningen.

Oktober 2018
Gestart met de HBO nivo opleiding voor Verlies Rouw en Stervens begeleiding aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.
Een 2 jarige opleiding. In deze opleiding worden we bekwaam gemaakt in het coachen en begeleiden van mensen die rouwen, die verlies hebben meegemaakt en die het sterven ondergaan.


1994 - Mei 2018
Het ontwikkelen van de vaardigheden van keramiek en het opzetten van het bedrijf Mandala Pottery: mandalapottery.com Deze is uitgegroeid tot een van de bekendste pottebakkerijen in India.

2004 - 2006
Een periode van 3 jaar waarvan 1 jaar aansluitend, en 4 keer een periode van 3 maanden, waarin ik samen met mijn partner een Duitse Mevrouw van in de 80 verzorgde en begeleide in Grindelwald, Zwitserland. Wij bewoonden een annexe van haar Chalet en zorgden er zo voor dat ze thuis kon blijven wonen.

1990 - 1994
Het opzetten van Auroville Bakery. Deze is nu een bakkerij die bekend staat als de German Bakery, geroemd om de kwaliteit van de producten.
(Er worden nog steeds koekjes en taarten gebakken die ik destijds heb geintroduceerd.) Bakkerij


1990 - 1994
Part time gewerkt op het visa kantoor van Auroville. Het nauwgezet omgaan met gegevens en administratie om visa aan te vragen bij de Indiase instanties, voor honderden buitenlanders die in Auroville woonden.

1985 - 1990
Het opzetten van de Integrale Healing Centre en leefgemeenschap Verite. Hier pioniers werk verricht als bomen planten, putten slaan, huizen bouwen, tuinen aanleggen, de eerste zalen aanleggen en openen voor consulten en groepswerk. http://www.verite.in/

1983 -1984
Een sabbatical in Nederland waar ik me orienteerde op een verscheidenheid aan activiteiten. E.g. Biologische landbouw. Een cursus acrobatiek volgde.
Met een meiden toneelgroep het stuk "Paspoppen" instudeerde, en hier door het land mee optrad. Yoga lessen nam, een cursus astrologie volgde, en een cursus dansexpressie.


1982-1983
Een wereld reis maakte met een vriendin door Nepal, India en Sri Lanka van 8 maanden. En ik probeerde de zin van het leven te doorgronden.

1982-1981
Met succes de opleiding tot Z-Verpleegkundige afgerond. Deze opleiding vondt plaats in Kadijkerkoog, Purmerend.

1980 - 1981
Gereisd met mijn vriend door Zuid-Amerika voor 10 maanden. Voor het eerst kennis gemaakt met andere culturen en de overweldigende natuur van bergen, oerwouden, woestijnen en oceanen ervaarde.

1978 - 1980
Met succes de Opleiding tot Pedagogisch Medewerker heb gevolgd en afgerond.

1976 -1978
HAVO in Ouddorp, Alkmaar afgerond met succes.

1972 - 1976
MAVO in Midden Beemster met succes heb afgrond.

Talen
• Vloeiend in Nederlands en Engels.
• Redelijk onderlegt in spreken en lezen van Duits
• Ik kan me een beetje kan vinden in Tamil, Frans en Spaans.


Download het CV van Anamika Borst (PDF)